واکنش مقام‌های ایران به قتل کودک افغان: دستگاه امنیتی و قضایی پیگیر است

ساخت وبلاگ

شماری از مقام‌های ایرانی از کشته شدن ستایش قریشی، دختر خردسال افغان در ورامین تهران، ابراز تاسف کرده‌اند و خواستار پیگیری قضایی موضوع شده‌اند.

استاندار تهران گفته است که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی "به طور جدی" پیگیر موضوع هستند و معاون رییس‌جمهوری ایران هم در صفحه فیسبوک خود با خانواده ستاره قریشی ابراز همدردی کرده است.

خبر قتل کودک شش ساله افغان به دست یکی از همسایگان ایرانی او در میان کاربران افغان و ایرانی شبکه‌های اجتماعی هم واکنش گسترده‌ای داشته است.

بعضی از روزنامه‌نگاران و کاربران شبکه‌های اجتماعی ایرانی و افغان درباره چگونگی پیگیری موضوع ابراز نگرانی کرده‌اند، اما مقام‌های ایرانی از جمله نماینده ورامین در مجلس گفته‌اند که دستگاه قضایی در این‌باره بدون تبعیض عمل خواهد کرد.

جسد ستاره قریشی، کودک افغان یک روز بعد از ناپدید شدن در خانه یکی از همسایگان او در ورامین پیدا شد. پسر نوجوان همسایه به اتهام قتل این کودک بازداشت شده است.

پدر ستاره قریشی درباره این اتفاق به بی‌بی‌سی فارسی گفته که جنازه کودکش را در حالی که روی او اسید ریخته شده بود، مشاهده کرده اما برای کشف دلایل قتل منتظر نتیجه تحقیقات پزشکی قانونی (طب عدلی) ایران است.

بیشتر بخوانید: مصاحبه با پدر ستاره قریشی

  • حسین هاشمی، استاندار تهران اطمینان داده است که "در مورد پرونده هیچ کوتاهی صورت نخواهد گرفت."
  • شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان در صفحه فیسبوک خود این اتفاق را "جنایت تکان‌دهنده" توصیف کرده و گفته است بازتاب وسیع رسانه‌ای و واکنش‌های گسترده نشانه "عمق فاجعه" است و در این شرایط همدردی با خانواده ستایش کمترین کاری است که می توان انجام داد.
  • حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین در مجلس می‌گوید: "این حادثه دل مردم ایران را به درد آورد. رنج ملت افغانستان همچون رنج ملت خودمان است. برای دستگاه قضایی ایران تفاوتی بین قتل دختر ایرانی و افغانستانی وجود ندارد و طبق قوانین جمهوری اسلامی با قاتل ستایش برخورد خواهد شد".
  • عبدالرضا ناظری، فرمانده انتظامی شرق تهران تاکید کرد: "به خانواده ستاره قریشی قول دادیم که این دختربچه را همچون فرزند خودمان می‌دانیم و با جدیت برای رسیدگی این پرونده اقدام خواهیم کرد. پلیس خواهان اشد مجازات قاتل است".

در شبکه‌های اجتماعی هم بسیاری از کاربران ایرانی با خانواده ستایش ابراز همدردی کرده‌اند. صفحه فیسبوکی که با نام "من ستایش هستم" ایجاد شده در طول مدتی کوتاه بیش از ۷۵۰۰ لایک دارد.

امروز، یکشنبه ۲۹ فروردین، بعضی از روزنامه‌های تهران از جمله جام‌جم، هفت صبح و قانون در صفحه اول خود به این موضوع پرداخته‌اند و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایسنا، تسنیم، فارس و ... مصاحبه و گزارش‌هایی در این‌باره منتشر کرده‌اند.

پیش از آنکه روزنامه‌های امروز منتشر شود، احمد بهزاد، نماینده هرات در مجلس افغانستان در یادداشتی از "سکوت رسانه‌ای" در ایران انتقاد کرده و نوشته بود: "سکوت جامعه میزبان در برابر چنین جنایت ضد انسانی توجیه‌پذیر نیست. جامعه‌ای که جانی به آن منسوب است باید بپذیرد که سیاست حاکم بر رسانه‌های آن و نفرت‌پراکنی علیه مهاجران در وقوع چنین جنایت‌ها و این چنین سرافکندگی‌هایی نقش بسیاری دارد".

در بامیان افغانستان شماری از فعالان مدنی در تجمعی خواستار مجازات عامل یا عاملان قتل ستایش شده‌اند.

بعضی از کاربران شبکه اجتماعی در توییتر یا فیسبوک نوشته‌اند که ملیت قربانی ارتباطی به این موضوع ندارد و این رویدادهای دردناک پیشتر هم در حاشیه‌های تهران اتفاق افتاده است.

خبرگزاری ایسنا با کتایون افرازه، یکی از مددکاران "جمعیت خیریه امام علی" که در نزدیکی محل زندگی ستایش کار می‌کند، مصاحبه کرده و به نقل از او نوشته که امنیت در این محله‌ها بسیار کم است و بچه‌های زیادی در این مناطق از تحصیل محروم هستند و باید توجه خاصی به این محله‌ها شود.

سینا قنبرپور، خبرنگار حوادث در ایران که به محله زندگی ستایش قریشی رفته بعد از مصاحبه با مادر متهم و بعضی از ساکنان در گزارشی در خبرآنلاین از بهت و ناباوری آنها خبر داده است.

او نوشته است: "جنایتی رقم خورده است که یک قربانی آن دختری شش ساله است که دنیای کودکی‌اش دوامی نداشت و قربانی دیگر آن پسری است که هنوز به سن قانونی نرسیده و آنچه کرده سرنخ عمق یک زخم است؛ زخمی اجتماعی".

به گزارش خبرآنلاین، وقتی متهم پرونده‌ای زیر هجده سال دارد، روند رسیدگی و تحقیقات قضایی محرمانه است و جزئیات آن اعلام نخواهد شد.

What's wrong with the BBC? - - , .

خبر...
ما را در سایت خبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار khebar بازدید : 194 تاريخ : يکشنبه 29 فروردين 1395 ساعت: 22:35